• تاریخ انتشار : 1401/04/11 - 15:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 396
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جلسه کارگروه راهبردی ارتقا خدمات اورژانس بیمارستانی دانشگاه

دکتر قناعتی: حیاتی ترین و مهمترین قسمت بیمارستان، بخش اورژانس است

کارگروه راهبردی ارتقا خدمات اورژانس بیمارستانی دانشگاه با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه و دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه روز چهارشنبه هشتم تیر 1401 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، در جلسه کارگروه راهبردی ارتقا خدمات اورژانس بیمارستانی دانشگاه که روز چهارشنبه هشتم تیر 1401 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر قناعتی گفت: بخش اورژانس با توجه به اهمیتی که دارد مهمترین قسمت بیمارستان است. کیفی ترین قسمت بیمارستان به لحاظ اثرگذاری، اورژانس بیمارستان است، چراکه ما در مواقع حاد اگر به موقع عمل کنیم موفق خواهیم شد تا اثرات قابل توجهی را در زمینه نجات جان بیماران داشته باشیم. بنابراین مهم است که همگی توجه ویژه ای به بخش اورژانس بیمارستان داشته باشیم.
وی به اضافه شدن کد 247 و 724 بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: اضافه شدن سکته حاد مغزی و قلبی دو مسئله مهمی است که علل اول و سوم مرگ هستند بنابراین نجات این بیماران بسیار می تواند موثر باشد. مثلا در سکته مغزی اگر ما موفق شویم در شش ساعت اول بیمار را درمان موثر کنیم، می توانیم مرگ و میر 25 درصد را به کمتر از 10 درصد کاهش دهیم که این عمل از جنبه انسانی بالایی برخوردار است. یکی از چالش های اورژانس کمبود نیروی انسانی است که در سطوح مختلف، از سطوح تخصصی تا سطوح پایین تر باید زیرنظر داشت.
رئیس دانشگاه به هدفمند بودن آموزش پزشکان اشاره کرد و گفت: آموزش باید به گونه ای باشد که جذابیت رشته های پزشکی بر اساس نیاز جامعه حرکت کند. مثلا در رشته هایی که ما نیاز اساسی به آن داریم مثل رشته های داخلی، طب اورژانس و ... توجه بیشتری شود. اورژانس حیاتی ترین و مهمترین قسمت بیمارستان است و ما باید همه کارکنان را سمت و سو دهیم تا به این بخش توجه ویژه ای داشته باشند.
وی توضیحاتی در رابطه با امکانات قابل قبول دانشگاه در بیمارستان ها ارائه کرد و گفت: خوشبختانه به لحاظ مدرنیته، تجهیزات و ابزارها، در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران برای کد های 247 و 724 و سایر اقدامات، در حد قابل قبول امکانات وجود دارد ولی باید به این نکته توجه داشت که امکانات بخش اورژانس باید به روزتر از سایر قسمت های بیمارستان باشد. در مورد دارو و تجهیزات باید به چالش های احتمالی و غیر قابل پیش بینی در آینده توجه کنیم و به ذخیره داروها، به ویژه داروهای اورژانس توجه ویژه ای داشته باشیم.
دکتر قناعتی ادامه داد: نظام سلامت مرتبط با فاکتورهای مختلفی است که باید آن را مورد توجه قرار داد. بهتر است تعامل بیمارستان با اورژانس خارج به گونه ای باشد که آن ها از خدمات دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز استفاده کنند. با توجه به اینکه این دانشگاه در هر زمینه ای پیشگام بوده است، باید تلاش کنیم این پیشگامی حفظ شود و ماندگار باشد.
رئیس دانشگاه افزود: با انتقاد تنها و ایجاد دلسردی کاری پیش نمی رود بلکه شرایط سخت تر خواهد شد. بنابراین باید با امیدواری تلاش کنیم تا راه ها باز و تغییراتی ایجاد شود. بدنه مدیریتی دانشگاه، بدنه دوستانه ای است و ارتباط و تعامل باید با تمام قشر کارکنان دانشگاه برقرار باشد پس نسبت به مسائل و مشکلات نباید بی تفاوت بود. تنها چیزی که از ما به یادگار می ماند خدمات ما خواهد بود. نجات جان بیماران بزرگترین فرصتی است که به ما داده شده است.
دکتر ناطقی در این نشست خاطرنشان کرد: بیماران اورژانسی، مدیریت اورژانس و مسائل مربوط به اورژانس از مسائل حائز اهمیت است. همواره بیمارستان ها و خدمات درمانی، دارای دو ویترین اساسی است که یکی درمانگاه ها و دیگری اورژانس است، که در این خصوص، اورژانس موقعیت بالاتری را داراست؛ از این رو، یک رشته تخصصی به نام طب اورژانس، به این قسمت اختصاص داده شده است. متاسفانه با وجود سوء مدیریت ها و تدابیر نامناسب، در چندسال اخیر با کاهش استقبال در این رشته مواجه شده ایم که امید است با سیاست گذاری های صحیح این مشکل برطرف شود.
معاون درمان دانشگاه ادامه داد: ما باید توجه داشته باشیم تجهیزات و خدمات ما به صورت عادلانه در اورژانس های بیمارستانی دانشگاه توزیع شده باشد.
در ادامه دکتر مجتبی نیازی، رئیس اداره نظارت بر خدمات اورژانس معاونت درمان گزارشی از وضعیت اورژانس های بیمارستانی ارائه کرد و گفت: بخش اورژانس، پر مخاطره ترین قسمت بیمارستان است که بعنوان درب ورودی بیمارستان عمل می کند و طیف وسیعی از بیماران بدحال را در خود می گنجاند و در نهایت از اورژانس به سایر بخش ها منتقل می کند.
در ادامه سایر اعضا نقطه نظرات خود را در رابطه با بهبود اورژانس بیمارستانی ارائه کردند.

  • گروه خبری : اخبار مدیریت حوادث، فوریت های پزشکی و پدافند غیرعامل,اخبار معاونت درمان
  • کد خبر : 238905
فائزه  فهیمی
تهیه کننده:

فائزه فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه